کوفته تبریزی
کوفته تبریزی.....
مواد لازم:
گوشت 750 گرم
برنج یک پیمانه
لپه 4 پیمانه
بلغور خیلی ریز نصف پیمانه
تخم مرغ یک عدد
تره و مرزه( تره 300 گرم)(مرزه 100 گرم)
پیاز دوعدد متوسط یا یک عدد بزرگ
زرشک سیاه به مقدار لازم
خلال بادام به مقدار دلخواه
گردو به مقدار دلخواه
آلبالو به مقدار دلخواه
ادویجات(دارچین(خیلی کم) زرد چوبه- فلفل سیاه- زنجبیل- زعفران- پودر گل سرخ-نمک)به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی به مقدا لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا لپه و برنج رو جدا جدا میزاریم تا کاملا بپزه بعد میزاریم کنار تا خنک شه....
بعد گوشت رو به قطعات کوچیک تقسیم میکنیم....یه نکته مهم در مورد گوشتش بگم که این گوشت بایدکمی چربی داشته باشه همون مقداری که تو عکس پیداس.. اگه چربی گوشت بیشتر باشه نتیجه مطلوبی نداره...


بعد این گوشت ها رو چرخ میکنیم بعد چرخ کردنشون تو غذاساز می ریزیم تا کاملا نرم شه...



الان نوبت میرسه به لپه و برنج...لپه و برنج رو هم تو چرخگوشت میریزیم وراحت و بدون درد سر نرم نرم میشن.....البته راه های دیگم هست که این راحترین شه..شما هر جوری راحتین این کارو بکنین


تره و مرزه رو هم خوب میشوریم و بعدش خیلی زیر خورد میکنیم....

الان نوبت به این میرسه که گوشت و لپه و برنج که خیلی نرم شدن رو با سبزی مخلوط کنیم و کمی ورزش میدیم تا کمی یک دست شه......


الان نوبت میرسه با اضافه کردن بلغور خیلی ریز ....بعدش تخم مرغ و بعدش بقیه ادویجات و نمک رو به موادمون اضافه میکنیم.....
یه نکته رو هم اضافه کنم که هرچه زعفرونش بیشتر باشه موقع پختن عطر بشتری داره علاوه بر این طعمشم که دیگه فوق العاده میشه...


الان دیگه به قسمتی میرسیم که من خیلی دوسش دارم و یه مرحله خیلی مهمیه...تو این مرحله باید موادمون رو خب ورز بدیم که هم رنگ مواد عوض شه و هم کاملا یکدست شه هرچه چقدر بیشتر ورزش بدیم منسجم تر میشه و وقتی میزاریم بپزه دیگه وا نمیره....پس خیلی باید دقت شه که کوفته هامون خوب از آب دربیان.....

بعد ورز به مرحله خیلی جالبتر میرسیم که همه ی مواد رو با یکدست بر میدارم و محکم میکوبیم به ظرفی که توش هست که به این فن میگن دستاب...مرحله خیلی جالبیه و هرچه بیشتر تکرار شه بهتره...چون من این مرحله رو خیلی دوست دارم حدود ده باری این کارو میکنم که بعدش صدای مامان درمیاد که میگه بسه دیگه دخترم
.....ولی شما اگه حدود پنج بار این کارو بکنین کافیه...بعد اون مرحله به این شکل در میاد و یه مدت میزاریم تا به اصطلاح استراحت کنه......

برای مواد توی کوفتمون میتونین سلیقه ای هرچی دوست دارین توش بزارین....ولی معملولش اینه که من اینجا میزارم....
اول پیاز رو خلالی خورد میکنیم و سرخش میکنیم...


بعدش زرشک سیاه و خلال بادوم رو بهش اضافه میکنیم و کمی رو حرارت تفتش میدم حدود دو دقیقه...

حدودا همه چیز ادامه اس و میتونیم مرحله نهایی کارو انجام بدیم که کوفته ها رو به شکل گرد دربیاریم و بزاریم تا بپزن.....
اندازه کوفته ها به دلخواه شما بستگی داره ولی نباید خیلی ریز باشه کوفته تبریزی و بزرگیش....من این بار تو سایز بزرگ درشون آوردم....خیلیم مقبول واقع شد...
روش کار اینه که یه مقدار از مواد رو مزاریم تو یه پیاله (پیاله ای یه کم توش آب داره حدود دو قاشق که مواد به پیاله نچسبه) و یه مقداری توش حالت میدیم که شکل گرد به خودش بگیره....بعد مقداری ازش برمیدارم به اندازه ای که تو عکس دیده میشه

بعدش از مخلوطی که بالا درست کردیم توش حدود یه قاشق سوپ خوری میزاریم.....

آلبالو و گردو رو هم به مقداری که دلتون میخواد توش بزارین....

بعد اون مقداری رو که برداشته بودیم میزاریم روش و آنقدر تو پیاله میگردونیمش که شکلش کاملا گرد گرد و خوشگل بشه...بعد تو یه ماهیتابه یا قابلمه بزرگ میزاریمش..فقط باید با فاصله کنار هم بزاریم که موقع برداشتن بتونیم راحت از ماهیتابه بر داریمش.....

شاید تو عکس کوچیک دیده میشن ولی بزرگ بودن....
به مرحله گذاشتن روی گاز می رسیم.....این خودش دو مدله یکیش اینه که بخوای آب اضافه برای تلیت داشته باش که تواین مدل یه کم آبش رو زیاد میریزیم و کمی تره و پیاز سرخ کرده و زعفرون هم علاوه بر رب به آب اضافه میکنیم ...ولی اگه نخواین تلیت داشته باشه فقط رب و آب و کمی روغن و مقداری زعفرون توی ماهیتابه میریزم و میزاریم حدود یک ساعت الی یه ونیم ساعت بپزه.....

دقت کنین کنین که وقتی داره میپزه یه چند باری بهش سر بزنین که یه موقع نسوزه و آبش فقط بخارشه و مقدار خیلی کمش بمونه.....یعنی خیلی کمتر از مقداری که تو عکس دیده میشه....
الان دیگه وقت اون رسیده که نتیجه تلاش چند ساعتتون رو ببینید و در کنار عزیزاتون میلش کنین....
البته راهنماییم یادتون نره ها با نون سنگک خیلی خوشمزه میشه از دست ندینش.....![]()
هر جور دوس دارین سروش کنین و با سلیقه خودتون تزیینش کنین .....

اینم یه برش که ببینین توش چه خبره....![]()

امیدوارم درستش کنین و در کنار خانواده ازش لذت ببرین....
نوش جونتون......!!!!!!!! ![]()
به یه حقیقتم اعتراف کنم الان دارم این پست رو مینویسم خودمم دلم خواست یه لقمه ازش بخورم وای که چقدر خوشمزه میشه خصوصا که دست پخت مامان باشه![]()
... ولی دست پخت خودمم بدک نیست...!!!! ![]()
من یه آشپز تازه کار هستم ... ولی دوست دارم پیشرفت کنم برای همین این وبلاگ رو ایجاد کردم تا تجربیاتم رو این جا ثبت کنم و هر جا نقصی تو کارم بود با نظرات شما عزیزان برطرف کنم. تمامی غذاهایی که این جا میزارم توسط من و خواهرم یا فقط خودم تهیه شدن و تمامی عکسام محصول خودم هستن.بعضی وقتام از تجربیات دوستای وبلاگیم استفاده می کنم که همیشه سعیم اینه که منبعش رو بنویسم اگرم یادم رفت که منبع ذکر کنم بهم بگین.اگر خواستین از تجربیات بنده هم استفاده کنین لطفا منبعش رو بنویسین. میتونین سوالاتون رو با من در میون بذارین .اگه خودم تونستم جوابتون رو میدم اگرم نتونستم ببخشید چون تازه کارم....